Lifestyle

Herkenbare momenten als je geen ochtend mens bent

Elke ochtend is het opnieuw een strijd om uit bed te komen en het liefst lekker in bed te blijven liggen. Nu kan ik zelf heel makkelijk mijn bed uitkomen maar dat was een aantal jaar terug wel anders. De herkenbare momenten heb ik op een rijtje gezet.

Wakker gemaakt worden 

Elke ochtend opnieuw wakker worden gemaakt en dan ook vaker geroepen worden, het liefst trek ik dan mijn deken over me hoofd en verstop ik me helemaal onder de deken. Het is dan ook zo’n gehaast als ik dan alsnog later uit bed stap en vlug alles nog moet doen.

Te lang blijven liggen 

S’ochtends ligt mijn bed nog super lekker en blijf ik het liefst ook nog wat langer liggen. Sinds een jaar heb ik een boxspring en zulke bedden liggen automatisch super lekker. Voordeel van boxspring ik ben altijd heel snel vertrokken en slaap een stuk sneller.

Haastig voor de spiegel staan

Nadeel van te lang in bed blijven liggen is dat je s’ochtends weinig tijd hebt. Dat betekent heel snel uit bed, haren in een dot of staart en gauw naar beneden sprinten. Het liefst neem ik zoveel mogelijk tijd om voor de spiegel te staan om mijn make up te doen en goed mijn haar te doen zodat het niet halverwege de dag er slap en alle kanten op staat.

Snel ontbijten

Te laat uit bed betekent ook weinig tijd voor ontbijt, gauw een broodje op eten dan richting het werk. Het liefst neem ik uitgebreid de tijd om lekker te ontbijten samen met vriendlief, samen ontbijten vind ik toch veel fijner dan in men eentje omdat je dan gezellig samen nog kan kletsen.

Snoozen 

Last but not least SNOOZEN. Ik heb altijd 2 wekkers staan maar het gebeurt nogal vaak dat ik op sluimer tik en dan weer verder in slaapval, maar even later gaat de wekker weer af en dan ben ik wel op zo’n punt dat ik toch men bed uit moet. Nu als de wekker gaat, sta ik wel gelijk naast men bed en kan ik alles op het gemakje doen.

 

Q: Zijn jullie een ochtendmens of geen ochtendmens?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s